Múzeumok Éjszakája 2017

2017.06.16.

Idén is izgalmas programok, kiállítások és előadások várják azokat az érdeklődőket, aki ellátogatnak a Kresz Géza Mentőmúzeumba 2017. június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján! Nyerj mentőhelikopter modellt, fedezd fel az apró mentőautók világát, avagy "Mentsd a menthetőt!"

A Mentőmúzeum idén is részt vesz a nagy sikerű Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton.
Nyitva tartás a rendezvény napján: 18:00-01:00
 
Programjaink:
- Nyerj mentőhelikopter modellt!
Gyere el hozzánk, fedezd fel a mentéstörténet ritkaságait, és tölts ki egy érdekes tesztet. A kérdések megválaszolása után részt vehetsz egy sorsoláson, amelyen - Németh József modellkészítő és gyűjtő bajtársunk felajánlásával - megnyerhetsz egy mentőhelikopter modellt!
 
- Menteni a menthetőt! Hogyan segítsünk a bajbajutottakon?
Vegyél részt a Magyar Imitációs társaság interaktív bemutatóin. Helyszín: "Mentőpalota-garázs" kiállítótér
 
- Te is tudsz segíteni!
Interaktív foglalkozás keretében a gyermekek is megtanulhatják, hogy mit kell tenniük, ha baj van. Eredeti mentőorvosi kisruhában játszhatják el a szituatív feladatokat, melynek során elsajátíthatják a tőlük elvárható alapvető segítségnyújtó ismereteket. Helyszín: "Mentőpalota-garázs" kiállítótér
 
- Előadások a Mentőpalota Dísztermében:
20.00 - Betegellátás egykoron és napjainkban. A mentőorvosi és mentőtiszti munka.
20.40 - A Gyermekmentő Orvosi Kocsi hétköznapjai
22.00 - A magyarországi baleseti imitáció kialakulása és gyakorlata napjainkban.
00.00 - A mentőmotorok világa
 
Az éjszaka folyamán vendégünk lesz a Magyar Gyermekmentő Alapítvány és a Mentőmotoros szolgálati-ág képviselői is. Egy gyermekmentő orvosi kocsit és egy mentőmotort is megtekinthetnek az érdeklődők.
 
A "Mentőpalota-garázs" kiállítótér apró mentőautóknak is otthont ad. Fedezze fel Ön is a modellautók lebilincselő világát Németh József modellkészítő és gyűjtő bajtársunk kis mentőautóin keresztül. Ugyanakkor szintén itt lehet megtekinteni eredeti NYSA oldtimer autónkat.
 
Az old-timereket bemutató Veteránbázis kiállítótér 18:30-tól éjfélig látogatható a 1135 Bp. Mohács utca 22. szám alatt, igény szerint a Központi Irányító Csoport látogatóközpontjának megtekintésével. Utóbbi helyszíni vagy előzetes regisztrációhoz kötött. Előzetes regisztráció: https://goo.gl/forms/ZvVyl0169JqI9J6r2
(Az előzetes regisztráció határideje 2017.06.23. péntek, 11:00)
 

vissza